"when we wake up in the morning, we have two simple choices. go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams. choice is yours..."

Tuesday, 19 July 2011

:: Thong-logy Part 3 FINAL [untuk bacaan 20thn keatas, yg 18thn kebawah sila tutup mata..]

Thong-logy Part 3 (Final)







Basically thong memang tergolong dalam kategori underwear. Jadi, the main function of thong is absolutely similar to any other type of underwear. For male genital support. For protection. Hiding the bulge. Hold the package at the right position and so on. Yang paling penting, to be worn under the pants.

Well, nama pun underwear kan?

Malangnya orang kita tidak melihat thong sebagai satu keperluan sebagaimana mereka melihat tradisional underwear; boxer short, boxer brief, brief, bikini etc. Thong sering dikaitkan dengan erotisme and queerisme. Pendapat yang stereotype dan klise, pemakai thong bagi mereka mestilah seorang lelaki lembut ataupun gay.


Sebaliknya di negara-negara luar, populariti thong semakin meluas. Orang lelaki baik gay mahupun straight dapat menerima thong sebagai sebahagian daripada isi wardrobe mereka, dek kerana sifat dan designnya yang dikatakan mampu memberi sokongan dan perlindungan yang lebih baik pada bahagian genital berbanding underwear biasa.

Hurm,.. betul ke?

Aku mula mengenali thong ketika bekerja secara sambilan di Parkson, Alamanda. Itu pun selepas secara tidak sengaja terlihat salah pelanggan membeli 5 kotak skinxwear, sejenis underwear yang bertali halus. Itulah G-string (sejenis thong) pertama yang aku lihat. Since that day, it aroused him greatly every time he imagined the thin string is placed between someone buttocks. Seksi sangat!! Plus, pelanggan tue pun boleh dikatakan kacak dan seksi juga orangnya.

















                                                   
Selepas membelinya, aku tidak terus pakai. Agak lama aku simpan di dalam kotak. 2 minggu jugalah. Sehinggalah pada suatu hari, aku memberanikan diri menyarungkan dan menggayakannya di hadapan cermin. First thing yang terlintas di fikiran, cantik jugak bontot aku! Ala-ala buntut kuali! Ha ha ha..

Selesa tak? Hurm, untuk bahagian depan, pegangannya kemas, close to body. Tak ada londeh-londeh, atau insiden testis bergoyang dan bergegar tatkala digoncang. Aku ibaratkan aku punya package terpelihara, tersimpan rapi. Serta rasa secure. Plus, the whole package probably appear larger than usual. Baeek punya. Seketul!

Bahagian belakang? Ha, yang ini bermasalah. Ada satu rasa pelik yang mencucuk-cucuk di celah buntut aku. Aku tidak boleh terima kenyataan yang satu tali halus sedang melekat di sepanjang lurah buntut. Walau bagaimanapun, selepas dua tiga bulan, aku mula lali dengan tali yang melekat di celah buntutnya. Rasa macam best pula tali itu. Jadi, aku mula sukakan thong. Bukan kerana sifatnya yang erotis ya. -_-"

Okay, okay, aku has to admit, that it did makes  feel horny and sexy tapi ada beberapa sebab lain juga kenapa aku boleh menerima thong.

1. Aku seorang yang agak aktif dan banyak membuat aktiviti. Pegangan pouch thong yang kemas, membolehkan aku merasa sangat selesa untuk bergerak, berlari dan melompat. Tiada lagi rasa penis dan testis terbuai-buai ditiup angin seperti ketika aku mengenakan boxer.

2. Struktur pouch nya yang direka mengikut anatomi bahagian genital lelaki menyelesaikan masalah scrotum yang melondeh which can cause the sticky feeling pada celah kelangkang ketika duduk. Jadi aku tidak perlu lagi menarik scrotum yang terselit di celah kelangkang terutamanya ketika cuaca panas. Err, boleh faham tak? (Ala, siapa-siapa yang pernah mengalaminya mesti tahu punya!). Masalah seperti ini lazimnya berlaku kepada individu yang berscrotum besar macam.....!!!?? [terpaksa dipotong sebab mengalami kelucahan melampau] Uhuk uhuk huk..

tersedak! Ada orang kutuk aku ke?

3. Kadar metabolisme aku tinggi. Jadi badan aku cepat panas. Dan berpeluh as well. Sifat thong yang tidak 'berpenutup' di bahagian punggung, membuat punggung aku tidak lagi panas dan lemas. Jadi ia selesa bernafas. Plus, aku rasa seperti tidak memakai apa-apa di bahagian punggung. Rasa bebas sebebas-bebasnya. Dan berangin! Shuu,... shu... (sound effect angin).

4. Tiada lagi garis seluar dalam! Terutamanya apabila aku memakai seluar slack atau jeans atau khakis. Thong juga berguna jika dipakai bersama dengan lycra semasa berada di dalam kolam renang [walaupuan aku tak pandai berenang, tapi aku nilai dari segi penelitian setuasi di kolam renang].

Dengan thong, bahagian punggung nampak smooth dan perfect sahaja ala-ala tidak memakai underwear (well, this is for flirting purpose to attract men ketika di swimming pool, ahaks!). Ramai orang yang tidak sukakan thong kerana ketika kali pertama memakainya, mereka rasa tidak selesa di bahagian buntut. Normal lah tu.

Aku pun raza 'hazab' juga ketika mula-mula mencuba. Tips memakai thong antaranya ialah, pilih thong yang benar-benar berkualiti dari segi design dan fabriknya. Brand yang terbaik bagi penulis so far is skinxwear. Fabrik yang penulis suka so far, cotton and modal. Oh ya, jangan abaikan saiz. Pilih saiz yang paling sesuai. Tidak terlalu ketat, tidak terlalu longgar.

Thongs are comfortable when the proper size is worn. Aku juga menasihatkan supaya korang memakai thong dalam tempoh jangka masa yang pendek sebagai permulaan. Dari 4 jam hingga ke 8 jam. Beberapa hari kemudian pakai lagi dan panjangkan sedikit masanya. Mungkin separuh hari ke?

After that make your first full day in a thong. Later make a weak. And so on. Tahu-tahu sajalah, badan kita perlukan masa untuk beradaptasi sebelum serasi tinggal bersama dengan benda asing seperti tali temali thong tersebut!

Lagi satu, thong bagi aku bukanlah untuk dipakai setiap hari (dan tidak digalakkan recycle pakai tanpa dicuci ye.. sekali pakai then terus cuci!!). Thong hanya sesuai dipakai untuk melakukan aktiviti-aktiviti tertentu bersama dengan pakaian yang tertentu sahaja.

Thong memang perfect untuk pergi bersukan. Berparti. And in bed as well. Tapi terpulanglah. Cita rasa individu berbeza-beza. Sesetengah orang memakainya setiap hari. Aku juga bersetuju dengan pendapat majoriti yang mengatakan boxer briefs are the best looking underwear for men dan thong nampak 'menggelikan' on most men since bukan semua lelaki ada buntut yang cantik.

Tetapi balik semula kepada fakta yang paling asas, thong is an underwear. So, as long as you wear it under your pants, walaupun buntut anda diibaratkan seperti kawah di atas bulan sekalipun, wearing a thong is not a problem at all!!

Balik semula pada pendapat sesetengah orang yang kaum lelaki tidak seharusnya memakai thong and they think that men who wear thongs are gay or look feminine, aku bakul sampah kan sahaja pendapat itu. Why lah you people put too much concern on other's underwear’s? You guys should know that jenis underwear yang dipakai bukanlah pengukur tahap kejantanan! sama juga seperti lelaki yang membawa payung atau lelaki yang menghisap rokok. Fahamkan maksud aku...!!


Akhir sekali, thong ke, boxer ke, bikini ke, brief ke, semuanya terpulang kepada cita rasa masing-masing. Selagi dia rasa selesa dan puas hati, a man should feel free to wear whatever underwear he desires without being discriminated. People out there, kindly respect other people's privacy and mind your own business rather than peeking into one's pants!

(Unless he decided to wear it in public as swimwear or beachwear semata-mata tanpa seluar lain menutupinya, korang dipersilakan la ketuk mamat sengal tu..).




4 comments:

Anonymous said...

aku suka jockstraps... semua underwear aku jenis itu sejak ada duit sendiri. kawan serumah mula2 kutuk aku, pastu lama2 siap pinjam lagi konon nak feel pakai underwear mahal. Tp mmg best pakai jockstraps, buat batang aku senang nk keras, bontot pun makin mantap. so, suka hatila apa underwear yang korang nk pakai, janji selesa, bahagia...

Muhammad Hairee said...

hye beb aku pun memang peminat n pemakai thong n gstring..ade lbh kurang 15 koleksi..yup aku stuju skinxwear is the best..aku start pakai dlu pun sejak aku form 5..n now aku ade jgk thong swimwear which is aku pakai kalau g pantai n jgk private pool..pnah jgk pakai mase kt sunway lagoon n a famosa

Muhammad Hairee said...

ape2 boleh emel kt aku tpr_shukri@yahoo.com atau wechat id syuk_phoenix

gstringboy said...

add wc budaxnaqarl

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...