"when we wake up in the morning, we have two simple choices. go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams. choice is yours..."

Monday, 24 October 2011

:: aku kurus???!!!!

lama aku tak cerita pasal diri aku dalam blog aku nie. kebanyakannya hal-hal yang merepek je aku post dalam blog aku niekan. mesti kau pun bosan nak bukak blog aku nie. sebab aku takde idea sangat nak cerita kat kau. kadang-kadang aku ade cerita nak kongsi. tapi selalunye cerita aku tue, datangnye time-time hujung minggu, jadinye...bile mase pulak aku nak bukak pc semate-mate nak update blog. lagpun kat rumah aku yang cantik tue takdelaa pc atau lappy @ yang sewaktu dengannya. tak dapatlaa aku nak update selalu blog aku nie.

kali nie aku nak cerita pasal aku dah KURUS giler!!!! KURUS??? betul kah?? mimpi kah??? tipu kah??? tidak ye tuan-tuan dan puan-puan. aku sekarang dah kurus. kau jangan nak jeles ye. tapi aku belum lagilaa nak cantik macam Tyra Banks tue. cume cantik sikitlaaa dari Miss J sepupu tak jadik Tyra Banks tue.

aku nak cerita nie, aku dah kurus sejak 2 bulan yang lepas. berat asal aku 65kg ye tuan-tuan dan puan-puan. sampai doktor suruh aku datang klinik buat pemeriksaan kesihatan sebab tekanan darah aku tinggi dan aku sangat gemok. tak sesuai dengan tinggi aku yang ala-ala comel nie kan. rendang tapi ade buah!!!!. haaa...kau jangan fikir yang lucah je.



gemokkan aku...???? segan aku nak uploas sebenarnya hahahaha tp lantoklaaa


dan sekarang berat aku dah jadi 58kg ye tuan-tuan dan puan-puan. di ulang kembali 58kg. cuttingpun dah ade sekarang. kau nk suruh aku pakai kebaye nyonya pun aku dh boleh muat. kalau dulu nak pakai bajupun dh macam salut nangka. kesian kat aku. jadinya sekarang nie. keyakinan aku dh UP laa sikit. cume, part pipi aku nie memang tak boleh nak elak sangatlaa. sebab aku nie jenis muke bulat. orang kate muke bulat nie comel. tapi aku memang comel. takpelaaa janji part body aku dah mendatangkan hasil.




gambar aku sekarang!!! kuruskan...?? :D


nie lagik....tapi part pipi je tembam sikit lagi...kau sabar ye!!! :D
 


dan sekarang nie ramai kawan-kawan opis aku kate "whoaaaa..kau dah kuruslaa mahathir"..."kau dah kuruslaa ady"...yang paling best bila sorang hamba Allah nie kata "kau kena santau ke apsal kurus sangat"....sengetkan!!! aku kurus sebab aku kena cirit birit hahahaha...siot tak aku???

kau nak tau ke macam mana aku boleh kurus?? hummm adelah rahsianya. takpa-takpa...nanti aku citer part two pulak. tunggu ye...sebab aku sekarang nie tengah nak upgradekan body aku...whoaaa..berangan nak jadi model Antarabangsa katanya. takpalaaa...aku tetap dengan tudung litup aku...kau jngan risau ye!!! :)...

apepun aku sayang kau...jumpa lagi...

3 comments:

CIK CHIPSMORE said...

wink..wink..tolong ajau kan cam mane leh kurus..hahaha..nak kurus gak laa

ady said...

mcm mane bole kurus?? hummm ade laaa...:D...

ayu said...

hehehhehe... rahsianyer... jgn makan... :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...