"when we wake up in the morning, we have two simple choices. go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams. choice is yours..."

Friday, 29 June 2012

:: Aku memang pelupa...::

  AKU : "You know, you are someone SPECIAL in my heart"
(How dare i claim this sentence to someone but later i cannot prove it!)

 DIA: "If Special, awal - awal lagi dah wish, tak per la..lupakan jer la.."
(Friends and reader...if u read this, please don't just simply say something like this if you cannot full-fill it. You must walk what you talk. )


Yup! sesuatu telah terjadi, dan semuanya bukanlah sengaja di buat-buat. Mungkin betul kata orang sebelum ni, aku perlukan rehat. Mungkin aku terlalu banyak memberi tumpuan kepada kerja...

Tapi kalau di fikirkan balik, aku bukan lah seorang manusia yang mempunyai ingatan yang kuat. Cuba check:
  • Aku tak ingat full address rumah aku, walaupun sudah  setahun lebih aku duduk rumah aku tu..
  • No telephone yang aku hafal adalah no telephone aku, ofis aku..yang lain? xper..ada phone book!
  • Tarikh hari lahir yang aku tahu ialah..erkk..erkk..tarikh lahir aku sendiri..(arwah mak dengan abah pun tak ingat..itupun aku tak tulis dalam Note dalam handphone aku..)

See..serius! aku tak tipu, aku memang tak ingat semua benda-benda ni...oh! adeh! musti kau tak faham, maaf kerana aku merepek yang bukan-bukan. Aku tulis semua ni kerana semalam tanpa aku sedari aku dah terlupa tarikh lahir seseorang. Aku pernah kata kepada dia..yang dia adalah seorang yang sangat istimewa dalam hidup aku..tapi semalam telah membuktikan yang aku hanya "Ayat, pandai..buat, tak tau!". Maybe sebab aku terlalu asyik bekerja. siang kerja di Kementerian Pengangkutan, petang aku kerja di Parkson Alamanda pulak. balik rumah aku jadi bibik pulak, mengemas dapur yang selalu bersepah. walaupun bukan aku yang rajin memasak setiap hari. mana aku nak ingat...apa-apa pun, memang salah aku..minta maaf banyak!

Aku cuba nak betulkan keadaan, tapi..lagi aku cuba, lagi teruk jadinya! haihh! Semalam sebelom tertido, aku fikir balik, apa yang aku dah buat...dan sekarang aku faham kenapa dia tinggalkan aku dulu! memang salah aku sebab perangai aku macam ni! tak pernah nak ingat sesuatu yang penting buat kamu. Well...yang lepas dah tak boleh nak ubah...yang penting sekarang masa depan!

Sekian,

**nota kaki - Minta maaf banyak-banyak sebab lupakan hari lahir awak T__T

3 comments:

Anonymous said...

Lain kali kena ingat sbb tarikh lahir tu yg amat penting dalam hidup seseorang..nampak macam remeh temeh tp sedikit ingatan itu paling bermakna dan mengeratkan hubungan..

Ady said...

yeaaa...my bad...i know...:(

Ady said...

hahahaha....sapo neh???

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...